Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 540 g padlizsán
  • 35 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 150 g paradicsom (héját akár le is húzhatjuk)
  • 60 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
  • 40 g vaj
  • 50 g Violife sajt (pizzafeltét, olvadós)
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • őrölt feketebors

Elkészítés

A padlizsán szárát levágjuk, majd hosszában elfelezzük, és a belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen és félretesszük a félbevágott padlizsánt is és a belsejét is. Ha a magok nagyok, akkor azokat szedjük ki és dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét és tovább sütjük.

Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel és az egészet jól összesütjük. Ezután belekeverjük a karikára vágott Loprofin virslit és a reszelt növényi sajtot, sózzuk és borsozzuk.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a félbe vágott padlizsánokat.

Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon sütjük, amíg a padlizsán széle meg nem puhul. Ez nagyobb padlizsánnál kb. 40-45 percet vesz igénybe.

A kiszabott mennyiség alapján 2 adag töltött padlizsánt kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 104,47 6,07 20,55
1 darabban (kb. 296 g) 309,9 17,96 60,8