Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 540 g padlizsán
- 35 g vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 150 g paradicsom (héját akár le is húzhatjuk)
- 60 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
- 40 g vaj
- 50 g Violife sajt (pizzafeltét, olvadós)
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés
A padlizsán szárát levágjuk, majd hosszában elfelezzük, és a belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen és félretesszük a félbevágott padlizsánt is és a belsejét is. Ha a magok nagyok, akkor azokat szedjük ki és dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét és tovább sütjük.
Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel és az egészet jól összesütjük. Ezután belekeverjük a karikára vágott Loprofin virslit és a reszelt növényi sajtot, sózzuk és borsozzuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a félbe vágott padlizsánokat.
Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon sütjük, amíg a padlizsán széle meg nem puhul. Ez nagyobb padlizsánnál kb. 40-45 percet vesz igénybe.
A kiszabott mennyiség alapján 2 adag töltött padlizsánt kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 71,76 | 1,98 | 104,47 | 6,07 | 20,55 |
1 darabban (kb. 296 g) | 212,4 | 5,86 | 309,9 | 17,96 | 60,8 |