Hozzávalók
- 600ml Alpro szójakészítmény habkészítéshez (behűtve)
- 120g porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- Néhány csepp sárga ételszínezék (opcionális)
Elkészítés
A porcukrot és a vanília kivonatot hozzáadjuk az alaposan felvert habhoz, majd belekeverjük a színezéket is ízlés szerint. Kóstolás után – ha szükséges – ízesíthetjük még egy kevés porcukorral.
A keveréket egy nagy, fagyálló edénybe öntjük, majd 1 órán át fagyasztjuk.
Ezután habverővel krémesre keverjük a megdermedt masszát, hogy elkerüljük a jékristályok képződését, majd a fagylaltot legalább 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. Hidegen tálaljuk.
A recept szóját tartalmaz! A szójakészítmény pontos összetevői megtalálhatók a https://www.alpro.com/ weboldalon.
Forrás: https://www.vitafriendspku.com/au/recipes/vanilla-ice-cream/
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | |||||
1 adag | 50 | 1 | 352 | 29,6 | 25 |