Hozzávalók

Csodabogar.hu vanilia fagyi
  • 600ml Alpro szójakészítmény habkészítéshez (behűtve)
  • 120g porcukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • Néhány csepp sárga ételszínezék (opcionális)

Elkészítés

A porcukrot és a vanília kivonatot hozzáadjuk az alaposan felvert habhoz, majd belekeverjük a színezéket is ízlés szerint. Kóstolás után – ha szükséges – ízesíthetjük még egy kevés porcukorral.

A keveréket egy nagy, fagyálló edénybe öntjük, majd 1 órán át fagyasztjuk.

Ezután habverővel krémesre keverjük a megdermedt masszát, hogy elkerüljük a jékristályok képződését, majd a fagylaltot legalább 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. Hidegen tálaljuk.

A recept szóját tartalmaz! A szójakészítmény pontos összetevői megtalálhatók a https://www.alpro.com/ weboldalon.

Forrás: https://www.vitafriendspku.com/au/recipes/vanilla-ice-cream/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml
1 adag 352 29,6 25