Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 70 ml víz
- 100g kristálycukor
- 125g margarin
- 200g Milupa LPD alacsony fehérjetartalmú tejpor
- 0,5 teáskanál vanília aroma
- 1 tasak alacsony fehérjetartalmú vanília ízű pudingpor (40g)
- 2 dl Loprofin alacsony fehérjetartalmú tej
- 200g kókuszreszelék a masszához és 40g a forgatáshoz
Elkészítés
A vizet a cukorral, olvasztott vajjal és vanília aromával együtt melegítjük, ha szirupos lesz, akkor kicsit hűlni hagyjuk.
A vanília pudingot a Loprofin tejjel felfőzzük és közben egy evőkanál kristálycukorral édesítjük. A langyos sziruphoz hozzákeverjük az alacsony fehérjetartalmú tejport, majd a langyos pudingot is apránként a kész masszához keverjük.
A masszát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd golyókat formálunk belőle és még kókuszreszelékbe forgatjuk.
A megadott mennyiség alapján 33 db raffaello golyó lett összesen
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 313,63 | 120,6 | 3,16 | 40,19 | 34,66 |
1 db* | 75,27 | 28,94 | 0,76 | 9,64 | 8,32 |
1 db kb. 24g