Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu vaniliapudingos raffaello
  • 70 ml víz
  • 100g kristálycukor
  • 125g margarin
  • 200g Milupa LPD alacsony fehérjetartalmú tejpor
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • 1 tasak alacsony fehérjetartalmú vanília ízű pudingpor (40g)
  • 2 dl Loprofin alacsony fehérjetartalmú tej
  • 200g kókuszreszelék a masszához és 40g a forgatáshoz

Elkészítés

A vizet a cukorral, olvasztott vajjal és vanília aromával együtt melegítjük, ha szirupos lesz, akkor kicsit hűlni hagyjuk.

A vanília pudingot a Loprofin tejjel felfőzzük és közben egy evőkanál kristálycukorral édesítjük. A langyos sziruphoz hozzákeverjük az alacsony fehérjetartalmú tejport, majd a langyos pudingot is apránként a kész masszához keverjük.

A masszát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd golyókat formálunk belőle és még kókuszreszelékbe forgatjuk.

A megadott mennyiség alapján 33 db raffaello golyó lett összesen

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

100g 313,63 120,6 3,16 40,19 34,66
1 db* 75,27 28,94 0,76 9,64 8,32

1 db kb. 24g