Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 400 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 50 g cukor
- 200 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy alacsonyfehérje tartalmú tejhelyettesítő por
- 50 ml olaj
- 1 adag Loprofin tojáspótló por (1 adag 10 g por + 40 ml víz)
- csipet só
Pudinghoz
- 1 zacskó dr. Oetker vaníliás pudingpor, vagy bármely más márka, mely „főzős” pudingpor, mivel a hidegen is elkészíthetőnek magas a fehérjetartalma
- 400 ml alacsony fehérje tartalmú tejhelyettesítő ital, vagy alacsony fehérje tartalmú tejhelyettesítő por
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés
Tésztát dagasztunk a hozzávalókból és letakarva duplájára kelesztjük, vagyis a tészta alapanyagait egy öblös edénybe öntjük és robotgép segítségével összekeverjük.
Megfőzzük a pudingot a zacskón lévő leírás szerint, de csak 4 dl tejhelyettesítő itallal, mivel egy jóval sűrűbb krémet szeretnénk elérni. Amikor elkészült, lefedve hűlni hagyjuk.
A tésztát lisztezett deszkán bő fél centi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd feltekerjük, és 9 darabra vágjuk.
Vékonyan kiolajozzuk a kerámia edényt, és belerakjuk a csigákat. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban 35 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor a sütés utolsó 5-7 percére takarjuk le alufóliával a csigákat. A formában hagyjuk kihűlni, így finom puha marad.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 43 | 1,2 | 401 | 83 | 4 |