Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 400 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 50 g cukor
  • 200 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy alacsonyfehérje tartalmú tejhelyettesítő por
  • 50 ml olaj
  • 1 adag Loprofin tojáspótló por (1 adag 10 g por + 40 ml víz)
  • csipet
Pudinghoz
  • 1 zacskó dr. Oetker vaníliás pudingpor, vagy bármely más márka, mely „főzős” pudingpor, mivel a hidegen is elkészíthetőnek magas a fehérjetartalma
  • 400 ml alacsony fehérje tartalmú tejhelyettesítő ital, vagy alacsony fehérje tartalmú tejhelyettesítő por
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból és letakarva duplájára kelesztjük, vagyis a tészta alapanyagait egy öblös edénybe öntjük és robotgép segítségével összekeverjük.

Megfőzzük a pudingot a zacskón lévő leírás szerint, de csak 4 dl tejhelyettesítő itallal, mivel egy jóval sűrűbb krémet szeretnénk elérni. Amikor elkészült, lefedve hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett deszkán bő fél centi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd feltekerjük, és 9 darabra vágjuk.

Vékonyan kiolajozzuk a kerámia edényt, és belerakjuk a csigákat. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban 35 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor a sütés utolsó 5-7 percére takarjuk le alufóliával a csigákat. A formában hagyjuk kihűlni, így finom puha marad.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 401 83 4