Hozzávalók

Csodabogar.hu Viktoria piskota
  • 300g Loprofin mix
  • 150g porcukor
  • 150g puha margarin
  • 3 teáskanál (1 zacskó) sütőpor
  • 2 adag (4 teáskanál) Loprofin tojáspótló por
  • 225 ml alacsony fehérjetartalmú tej (vagy víz)
  • Néhány csepp vanília aroma

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 190 C˚-ra, gázsütőn 5-ös fokozaton.

Egy nagyobb tálban keverd össze a Loprofin mixet a porcukorral, tojáspótlóval, sütőporral és margarinnal, míg morzsás állagú tésztát kapsz. Add hozzá a tejet, vagy vizet, és a vanília aromát, és elektromos, vagy kézi mixerrel keverd ki teljesen simára.

Oszd szét két sütőpapírral bélelt, zsiradékkal kikent tortaformába, és süsd 20-25 percig, míg a tészta világos aranybarna színű lesz. A piskótákat rácson hagyd kihűlni, majd töltsd lekvárral, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 szelet (teljes mennyiség: 8 szelet) 372 56 16