Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
  • 40 g vöröshagyma
  • 60 ml Milli Perfecto főzőtejszín, 20%-os zsírtartalmú
  • 20 g ketchup
  • 1 tk. mustár
  • 0,5 db (10 g) Tesco tyúkhúsleves kocka
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit.

A húsleveskockát egy pohár forró vízben feloldjuk és így adjuk a virslihez és a hagymához. Ezután hozzáadjuk a ketchupot és mustárt is. Felöntjük kevés vízzel, és ha elpárolog, akkor folyamatosan pótoljuk.

Összeforraljuk, és végül hozzákeverjük a tejszínt és a borsot, majd ezután még kb. 5 percig főzzük.

A kiszabott mennyiség alapján 2 adag virslipörköltet kapunk. Főzzünk ki hozzá Loprofin fehérjeszegény tésztát és azzal fogyasszuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 223,4 51,6 17,2