Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu zoldseges ragu
  • 8 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 gerezd fokhagyma, hámozva, fokhagymanyomóval zúzva
  • 100g gomba, hámozva, negyedelve
  • 100g kaliforniai paprika, magtalanítva, kockára vágva
  • 100g cukkíni, hámozva, kockára vágva
  • 100g édesburgonya, hámozva, kockára vágva
  • 100g vöröshagyma, hámozva, apróra vágva
  • 100g póréhagyma, apróra karikázva
  • 50g sárgarépa, hámozva, kockára vágva
  • 400g apróra vágott paradicsom (konzervparadicsom paradicsomlében pl. Cirio Polpa)
  • 50 ml víz
  • csipet só
  • őrölt feketebors

Elkészítés

A feldarabolt édesburgonyát félpuhára előfőzzük, sós, forrásban lévő vízben. Amint elkészült leszűrjük, félretesszük.
4 evőkanál napraforgó olajat melegítünk egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pirítsuk üvegesre. Majd a konzerv paradicsom levéből adjunk hozzá 1 evőkanállal a pirított hagymához, keverjük jól el. Ehhez adjuk hozzá, az összes apróra vágott zöldséget és 4 evőkanál napraforgó olajat és főzzük 10 percig, közben kevergessük is.
Ezután adjuk hozzá a darabos paradicsomkonzervet és 50 ml vizet. Forraljuk fel, adjunk hozzá még 50 ml vizet, majd főzzük további 10-15 percig, alkalmanként keverve és fűszerezzük ízlés szerint.

Tálalhatjuk fehérjeszegény Loprofin rizzsel vagy fehérjeszegény Loprofin tésztával. Ehhez az adaghoz 75 g Loprofin rizs vagy tészta szükséges.

A kiszabott mennyiség alapján 4 adag zöldséges ragut kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

100g 93,3 75,5 2,1 4,9 5,5
1 adag* 196,8 159,3 4,4 10,3 11,6

*1 adag kb. 211 g