Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 8 evőkanál napraforgó olaj
- 1 gerezd fokhagyma, hámozva, fokhagymanyomóval zúzva
- 100g gomba, hámozva, negyedelve
- 100g kaliforniai paprika, magtalanítva, kockára vágva
- 100g cukkíni, hámozva, kockára vágva
- 100g édesburgonya, hámozva, kockára vágva
- 100g vöröshagyma, hámozva, apróra vágva
- 100g póréhagyma, apróra karikázva
- 50g sárgarépa, hámozva, kockára vágva
- 400g apróra vágott paradicsom (konzervparadicsom paradicsomlében pl. Cirio Polpa)
- 50 ml víz
- csipet só
- őrölt feketebors
Elkészítés
A feldarabolt édesburgonyát félpuhára előfőzzük, sós, forrásban lévő vízben. Amint elkészült leszűrjük, félretesszük.
4 evőkanál napraforgó olajat melegítünk egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pirítsuk üvegesre. Majd a konzerv paradicsom levéből adjunk hozzá 1 evőkanállal a pirított hagymához, keverjük jól el. Ehhez adjuk hozzá, az összes apróra vágott zöldséget és 4 evőkanál napraforgó olajat és főzzük 10 percig, közben kevergessük is.
Ezután adjuk hozzá a darabos paradicsomkonzervet és 50 ml vizet. Forraljuk fel, adjunk hozzá még 50 ml vizet, majd főzzük további 10-15 percig, alkalmanként keverve és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálalhatjuk fehérjeszegény Loprofin rizzsel vagy fehérjeszegény Loprofin tésztával. Ehhez az adaghoz 75 g Loprofin rizs vagy tészta szükséges.
A kiszabott mennyiség alapján 4 adag zöldséges ragut kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 93,3 | 75,5 | 2,1 | 4,9 | 5,5 |
1 adag* | 196,8 | 159,3 | 4,4 | 10,3 | 11,6 |
*1 adag kb. 211 g