Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 1 kis friss újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db salátacukkini
  • 3-4 darab közepes méretű gomba
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ½ evőkanál vaj
  • 125 g Loprofin rizs
  • csipet
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 70 ml száraz fehérbor (csak ha felnőtt fogyasztja majd)
  • 400-450 ml zöldségalaplé, vagy 1 leveskockából készített alaplé
  • 1 teáskanál aszalt paradicsomos pesto, vagy csemege Piros Arany
  • 1 evőkanál reszelt Violife sajt
  • tört színes bors

Elkészítés

A zöldségeket mossuk, és tisztítsuk meg. A hagymát és a sárgarépát karikára, a cukkinit kockákra, a gombákat nagyobb szeletekre vágjuk.

A vajon megdinszteljük először a hagymát, majd rászedjük a sárgarépát, aztán a cukkinit, végül a gombákat is.

A raguhoz hozzáadjuk a Loprofin rizst, és addig pároljuk így, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.

Ezután felöntjük a borral ha csak felnőttek fogyasztják, hagyjuk, majd az alaplevet merőkanalanként adjuk hozzá. Közben folyamatosan kavargatjuk az ételt. Amint nehezebben lehet keverni, rögtön adunk hozzá még egy kanál levet, és ez így megy addig, amíg meg nem párolódik a rizs.

Ekkor belekeverjük az aszalt paradicsomos pestot, vagy Pirosaranyat és a citromhéjat is. Ha kell, sózzuk. Amikor elkészült, még 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni.

Tálaláskor szórjunk meg reszelt Violife sajttal.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 139 24 3,6
összes 706 124 19