Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 100 g margarin
  • 2 db Loprofin tojáspótló por (20 g por+ 80 ml víz)
  • 80 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejhelyettesítő ital
  • 180 g méz
  • ½ zacskó sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • rumaroma, vagy mandula aroma
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
A töltelékhez
  • 200 g sárgabarack lekvár
  • ízlés szerint kókuszreszelék
  • PKU-s csokimáz (speciális – gyógyászati célra szánt – kakaópor, vagy Spar kakaópor, cukor, csokoládé aroma)

Elkészítés

A mézet, a margarinnal és a fűszerekkel együtt elkeverjük, hozzáöntjük a fehérjeszegény Loprofn kenyérpor, valamint az elkevert tojáspótló port, a speciális – gyógyászati célra szánt – tejitalt, és a többi adalékot. Alaposan összegyúrjuk.

Ha töredezik a tészta, adhatunk hozzá még egy kevés zsiradékot. 3 részre osztjuk és 2-3 milliméter vastagságúra, nyújtjuk.

A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, egyenként megkenjük lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Tetejét megkenjük olajjal.

Ha megsült a tetejére „csokoládémázat” öntünk, melyet speciális – gyógyászati célra szánt – kakaóporból, vagy Spar kakaóporból, porcukorból és csokoládé aromából főzünk gőz fölött.

Sütő hőfoka: 175 ºC
Sütési idő: kb. 20 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 500 93 11