Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 100 g margarin
- 2 db Loprofin tojáspótló por (20 g por+ 80 ml víz)
- 80 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejhelyettesítő ital
- 180 g méz
- ½ zacskó sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- rumaroma, vagy mandula aroma
- fahéj
- őrölt szegfűszeg
A töltelékhez
- 200 g sárgabarack lekvár
- ízlés szerint kókuszreszelék
- PKU-s csokimáz (speciális – gyógyászati célra szánt – kakaópor, vagy Spar kakaópor, cukor, csokoládé aroma)
Elkészítés
A mézet, a margarinnal és a fűszerekkel együtt elkeverjük, hozzáöntjük a fehérjeszegény Loprofn kenyérpor, valamint az elkevert tojáspótló port, a speciális – gyógyászati célra szánt – tejitalt, és a többi adalékot. Alaposan összegyúrjuk.
Ha töredezik a tészta, adhatunk hozzá még egy kevés zsiradékot. 3 részre osztjuk és 2-3 milliméter vastagságúra, nyújtjuk.
A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, egyenként megkenjük lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Tetejét megkenjük olajjal.
Ha megsült a tetejére „csokoládémázat” öntünk, melyet speciális – gyógyászati célra szánt – kakaóporból, vagy Spar kakaóporból, porcukorból és csokoládé aromából főzünk gőz fölött.
Sütő hőfoka: 175 ºC
Sütési idő: kb. 20 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 16 | 0,4 | 500 | 93 | 11 |