Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 200 g burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 100 g sárgarépa
- 2 adag Loprofin tojáspótló por
- 150 g fehérjeszegény zsemlemorzsa
- 1 liter olaj
- só
- bors
- vegeta
A töltött zöldségekhez: kaliforniai paprika, padlizsán, cukkini, tök, stb.
Elkészítés
A megtisztított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát.
A konzerv gombát apróra vágjuk, ha friss a gomba, akkor tisztítás után megpároljuk. A burgonyát megfőzzük.
Összekeverjük az alapanyagokat egymással, hozzákeverjük az elkészített Loprofin tojáspótló port, majd a végén fűszerezzük. Tallérokat formázunk belőle, és vagy bő olajban sütjük meg, vagy olajspay segítségével sütőben.
Ha zöldségeket szeretnének megtölteni a masszával, vájjuk ki a belsejüket, pl. a cukkíninél, vagy paprikánál, töltsük be a zöldségpürével és sütőben süssük meg. Tetejére reszelt Violife sajtot is tehetünk.
Sütő hőfoka: 175 °C
Sütési idő: 20 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 78 | 2 | 96 | 21 | 0,5 |