Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 200 g burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 200 g gomba
  • 100 g sárgarépa
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por
  • 150 g fehérjeszegény zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj
  • bors
  • vegeta

A töltött zöldségekhez: kaliforniai paprika, padlizsán, cukkini, tök, stb.

Elkészítés

A megtisztított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát.

A konzerv gombát apróra vágjuk, ha friss a gomba, akkor tisztítás után megpároljuk. A burgonyát megfőzzük.

Összekeverjük az alapanyagokat egymással, hozzákeverjük az elkészített Loprofin tojáspótló port, majd a végén fűszerezzük. Tallérokat formázunk belőle, és vagy bő olajban sütjük meg, vagy olajspay segítségével sütőben.

Ha zöldségeket szeretnének megtölteni a masszával, vájjuk ki a belsejüket, pl. a cukkíninél, vagy paprikánál, töltsük be a zöldségpürével és sütőben süssük meg. Tetejére reszelt Violife sajtot is tehetünk.

Sütő hőfoka: 175 °C
Sütési idő: 20 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 96 21 0,5