Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
- 100 g kígyóuborka (hámozva, magozva)
- 30 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g Univer majonéz
- só
- bors
- kapor (friss)
Elkészítés
A meghámozott, kimagozott uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, adunk hozzá fél teáskanál sót és kb. 10 percig állni hagyjuk.
Közben a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk.
Ezután a sózott uborkát kézzel jól kinyomkodjuk, és a levét kiöntjük. A kinyomkodott uborkához adjuk a fokhagymát, vöröshagymát, majonézt, majd borsozzuk, sózzuk és apróra vágott friss kaporral hintjük meg és az egészet jól összekeverjük.
Rántott ételek, fehérjeszegény Loprofin virsli, grillkolbász, Loprofin krumplipogácsa mellé is kitűnő mártogatós.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 48 | 1,5 | 190,6 | 5,8 | 18 |