Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

  • 100 g kígyóuborka (hámozva, magozva)
  • 30 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g Univer majonéz
  • bors
  • kapor (friss)

Elkészítés

A meghámozott, kimagozott uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, adunk hozzá fél teáskanál sót és kb. 10 percig állni hagyjuk.

Közben a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk.

Ezután a sózott uborkát kézzel jól kinyomkodjuk, és a levét kiöntjük. A kinyomkodott uborkához adjuk a fokhagymát, vöröshagymát, majonézt, majd borsozzuk, sózzuk és apróra vágott friss kaporral hintjük meg és az egészet jól összekeverjük.

Rántott ételek, fehérjeszegény Loprofin virsli, grillkolbász, Loprofin krumplipogácsa mellé is kitűnő mártogatós.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 190,6 5,8 18