Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

4 főre
  • 400 g fehér káposzta
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes méretű vöröshagyma, vagy főzőhagyma
Az öntethez
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl (20 %-os zsírtartalmú)
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál fehérjeszegény tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • fél citrom kicsavart leve
  • őrölt bors

Elkészítés

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek. sóval, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk.

A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük az öntet többi hozzávalójával. Megkóstoljuk, ha minden összetevőt érzünk benne, akkor jó, de só nem kell, mert a zöldségek éppen eléggé sósak lesznek.

A fél óra leteltével kinyomkodjuk a zöldségekből a levet, egy keverőtálban összeforgatjuk az öntettel. Kis ideig behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 131 7,5 10,5