Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
4 főre
- 400 g fehér káposzta
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 közepes méretű vöröshagyma, vagy főzőhagyma
- só
Az öntethez
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl (20 %-os zsírtartalmú)
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál fehérjeszegény tej
- 2 evőkanál méz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál ecetes torma
- fél citrom kicsavart leve
- őrölt bors
Elkészítés
A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek. sóval, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük az öntet többi hozzávalójával. Megkóstoljuk, ha minden összetevőt érzünk benne, akkor jó, de só nem kell, mert a zöldségek éppen eléggé sósak lesznek.
A fél óra leteltével kinyomkodjuk a zöldségekből a levet, egy keverőtálban összeforgatjuk az öntettel. Kis ideig behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 42 | 1,4 | 131 | 7,5 | 10,5 |