A diétában fogyasztható bármilyen zöldséget grillezzünk meg, vagy sütőzacskóban süssük, de csak félig ropogósra.
Készítsünk hozzá tzatzikit!

Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

2 főre
  • 2 db kígyóuborka
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 ml 20 %-os zsírtartalmú tejföl
  • 100 ml 3,5 %-os zsírtartalmú joghurt
  • 100 ml fehérjeszegény tej
  • citromlé
  • bors

Elkészítés

Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A tejfölt, a joghurttal és a fehérjeszegény tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár csepp citromlevet. Ehhez keverjük az uborkát, az olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük.

Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sült zöldségekhez jól illik, görög salátával a kerti partik nélkülözhetetlen része.

Hűtőben 1-2 napig eláll.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 310 62 8