A diétában fogyasztható bármilyen zöldséget grillezzünk meg, vagy sütőzacskóban süssük, de csak félig ropogósra.
Készítsünk hozzá tzatzikit!
Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
2 főre
- 2 db kígyóuborka
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 ml 20 %-os zsírtartalmú tejföl
- 100 ml 3,5 %-os zsírtartalmú joghurt
- 100 ml fehérjeszegény tej
- citromlé
- só
- bors
Elkészítés
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A tejfölt, a joghurttal és a fehérjeszegény tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár csepp citromlevet. Ehhez keverjük az uborkát, az olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük.
Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sült zöldségekhez jól illik, görög salátával a kerti partik nélkülözhetetlen része.
Hűtőben 1-2 napig eláll.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 46 | 1,2 | 310 | 62 | 8 |