A jeges limonádék és hűsítő házi szörpök után ősszel ismét előkerülnek a kamrapolcról a finomabbnál finomabb, lélekmelengető teák. Fekete, zöld, gyümölcs, vagy gyógyfüves; mindegyiket másért szeretjük. Önmagukban fogyasztva, vagy mézzel és pár csepp citrommal is felfrissítenek, vagy épp megnyugtatnak ezek az illatos és forró italok, időnként pedig akár egy-egy kellemetlenebb ízű gyógyteát is érdemes elkortyolgatni a kiváló hatások miatt. Cikkünkben most utánajártunk, hogy melyik az a 10 legjobb tisztító és zsírégető gyógynövény, amely segítségünkre lehet – a nehezebb őszies ételeket ellensúlyozandó – karcsúbb nyári formánk megőrzésében.

Csodabogar.hu karcsusito gyogyteak2

10 zsírégető gyógynövény minden napra

  1. Csalán: remek vértisztító növény, segíti a máj működését, serkenti az emésztést és vízhajtóként a felesleges folyadékot is kihajtja a szervezetből. Minden fogyókúrát érdemes egy alapos méregtelenítéssel indítani, a csalán ebben lehet kiváló társunk.
  2. Akác: vízhajtó és székrekedés ellenes hatása mellett csökkenti a gyomorsav termelődését, ezáltal remek étvágycsökkentő, és még finom is.
  3. Mezei katáng: érdemes az akáccal keverve fogyasztani, máj és vesetisztító hatása mellett stabilizálja a vércukorszintet, segíti az emésztést és zsírégető hatása is ismert.
  4. Menta: jót tesz különféle gyomorpanaszok és hányinger esetén. Támogatja az epe működését, így zsíros ételek fogyasztása után mindenképpen próbáljuk ki teáját, segíteni fog az emésztésben és a zsírok gyorsabb lebontásában is, emellett hatékony étvágycsökkentő.
Csodabogar.hu karcsusito gyogyteak3
  1. Gyömbér: a friss, lereszelt, leforrázott gyökér nem csak a vírusos megbetegedéssel veszi fel a harcot, de segíti az emésztést, és egyben eltelít. Az őszi-téli időszak kiváló tisztító, méregtelenítő teája, egy kevés mézzel és citromlével még finomabb, és garantáltan átmelegít! 
  2. Citromfű: számtalan jótékony hatása mellett enyhe idegnyugtató, így a stressz-evőknek is érdemes kipróbálni ezt a kellemes, szelíd ízű teát. Étkezés előtt fogyasztva étvágycsökkentő, ezen felül segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét és serkenti az epe működését.
  3. Rooibos: a vörös színű növény anyagcsere javító, zsírégető, emellett normalizálja a vércukor szintet, így megelőzhetők vele a nassolási rohamok.
  4. Maté: erősen élénkít, méregtelenít. Elősegíti a kalóriaégetést, arra azonban figyeljünk oda, hogy késő délután már ne fogyasszunk belőle, ha szeretnénk időben elaludni.
  5. Oolong: szembeszáll a zsírraktárak kialakulásával, elsősorban a zsigeri, vagy hasi zsírok ellensége (és így a legtöbbünk jó barátja). Katekin tartalma miatt már napi egy csésze fogyasztása esetén is jóval kevesebb zsír rakódik le a testünkben.
  6. Pu-erh: ázsiai fogyasztói gyógyszerként tekintenek erre a karakteres, kissé föld ízű teakülönlegességre. Csökkenti a vérben a trigliceridek mennyiségét, és erőteljes zsírbontó hatása miatt a fogyókúrák remek társa.

Figyelem! A gyógynövények rendszeres, kúraszerű használatának megkezdése előtt konzultáljunk orvosunkkal, dietetikusunkkal!