Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 100 g Loprofin tészta (spagetti, vagy fusilli, vagy ami épp otthon van)
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 2 levél fehér káposzta
- 1 db kaliforniai paprika
- 100 g gomba
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin spagettit, forró, lobogó enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Miután leszűrtük, forró olajon megpirítjuk, félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, julienne-re, azaz gyufaszálra vágjuk, és a wok edényben megpirítjuk olajon, majd kevés vízzel felöntve megpároljuk, majd lepirítjuk.
Összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a szójaszószt és még pár percig a wokban sütjük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 66 | 1,8 | 101 | 18 | 1,1 |