Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

- 200 g burgonya
- 200 g cékla
- 200 g padlizsán
- 200 g csiperke gomba, konzerv
- 100 g lilahagyma
- 100 ml olaj
- 200 ml tejföl, magas zsírtartalmú (piros tetejű)
- 200 ml növényi tejszín, pl. Alpro
- 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por)
- 300 g növényi sajt, pl. Violife
- szerecsendió
- bors
- só
Aki szeretné változatosabbá tenni:
- 1 doboz Loprofin virsli vagy kolbász
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, majd feltesszük héjában főzni a burgonyát, és egy másik edényben a céklát szintén pucolás nélkül.
Közben a padlizsánt megsütjük sütőben, meghámozzuk és félre tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A csiperkegombát is felkarikázzuk.
Ha megfőtt a burgonya meghámozzuk, és felszeleteljük. A célkáról, ha megpuhult leöntjük a vizet és felöntjük hideg vízzel, és ekkor a héja könnyen elválik, szintén felkarikázzuk.
Majd egy üvegedénybe vagy tepsibe rétegezzük a zöldségeket ízlés szerint, és egy tálban összekeverjük a tejfölt, tejszínt, a Loprofin tojáspótló port és a fűszereket. Ráöntjük a zöldségekre, és a lereszelt növényi sajttal megszórjuk.
Sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ha nagyon éhesek vagyunk, kifőtt Loprofin tésztával keverhetjük el, illetve Loprofin virslit vagy kolbászt is rétegezhetünk bele.
A sütő hőfoka: 200 °C
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | |||||
250 g | 54 | 1,3 | 535 | 13 | 16 |