Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

- 4 fej főzőhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 400 ml növényi tejszín, pl. Alpro
- 100 ml olaj
- só
- bors
- 3 db Loprofin virsli
Elkészítés
A hagymát megtisztítás után karikákra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomóval átnyomjuk.
A leveses fazékban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hagymát, fűszerezzük, és felöntjük alaplével, vagy vízzel, puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a növényi tejszínt és összeforraljuk.
A Loprfin virslit vékony karikákra vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Tálaláskor a tányér aljába tesszük a virslit, és rámerjük a forró levest.
Tetejére reszelt növényi sajtot is tehetünk.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanin-tartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 35,8 | 1 | 116 | 24 | 1,6 |