Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

  • 4 fej főzőhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 400 ml növényi tejszín, pl. Alpro
  • 100 ml olaj
  • bors
  • 3 db Loprofin virsli

Elkészítés

A hagymát megtisztítás után karikákra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomóval átnyomjuk.
A leveses fazékban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hagymát, fűszerezzük, és felöntjük alaplével, vagy vízzel, puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a növényi tejszínt és összeforraljuk.
A Loprfin virslit vékony karikákra vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Tálaláskor a tányér aljába tesszük a virslit, és rámerjük a forró levest.
Tetejére reszelt növényi sajtot is tehetünk.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanin-tartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 116 24 1,6