Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

- 500 g fehérjeszegény Damin vagy Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 3 ek. cukor
- 1 adag fehérjeszegény Loprofin tojáspótló por
- 100 g főtt burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kk. só
- 1 kk. őrölt fűszerpaprika
- 2 – 2,5 dl víz
- gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő
Elkészítés
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, elkevert tojáspótló port, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és három részre osztjuk, melyből 3 fonatú fonott kalácsot készítünk.
Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 220 °C
Sütési idő: 35-40 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 25 | 0,6 | 270 | 62 | 3 |