Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 50 g vöröshagyma
- 100 g burgonya, vagy édes burgonya
- 50 g sárgarépa
- 2 evőkanál fokhagyma püre (akár friss fokhagyma nyomón áttört, vagy fokhagymakrém)
- 50 g főtt Loprofin rizs
- 2 evőkanál Loprofin tojáspótló por + víz az elkeveréséhez
- 25 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 1,5 evőkanál mustár
- 50 g Fe-mini fehérjeszegény zsemlemorzsa
- fűszerkeverék, őrölt kömény, bors, só, chili
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin rizst főzzük meg vízben. Ha megfőtt, szűrjük le. Olajban pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, fűszerezzük, majd dobjuk rá az apróra vágott zöldségeket, és fedő alatt pároljuk, ha szükséges kis vizet öntsünk rá.
Ha megpárolódott, hagyjuk kihűlni, és késes robotgépben a főtt Loprofin rizzsel pürésítsük le. Majd adjuk hozzá az elkevert tojáspótló port, esetleg ha még szükséges fűszereket, és formázzunk belőle kis kerek koktél fasírtokat.
Olajban süssük ki, salátával, párolt zöldségekkel tálaljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 58 | 1,7 | 173 | 37 | 1,3 |