Hozzávalók
- 25 dkg alacsony fehérjetartalmú tészta
- 2 evőkanál (30g) margarin
- 1 nagy cukkíni (320 g), apró csíkokra vágva
- 3 nagy répa (215 g), apró csíkokra vágva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés – és phe tolerancia – szerint
- 400 ml Alpro Rizsfőzőkrém
- ½-1 csokor friss kapor, ízlés szerint
- ½ csokor friss petrezselyem és további zöldfűszerek, ízlés – és phe tolerancia – szerint
Elkészítés
Forralj egy nagy fazékban enyhén sós vizet, majd főzd ki a tésztát a csomagoláson található útmutatás alapján. Amikor elkészült, szűrd le a tésztát.
Olvaszd fel a margarint egy serpenyőben közepes lángon, és dobd bele a cukkínit, répát és fokhagymát. Miután megpirultak és átsültek, keverd hozzá a főzőkrémet, a zöldfűszereket, és sóval, borssal fejezd be az ízesítésüket. Főzd rövid ideig a szószt, hogy a zöldfűszerek aromája elegyedjen a főzőkrémmel és a finoman fokhagymás zöldségekkel.
Amikor elkészült, keverd hozzá a kifőtt tésztát, és már tálalhatod is a könnyű, nyárias fogást!
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Springtime-Pasta
Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 108
Kalória (kcal): 410
Fehérje (g): 3
Zsír (g): 15