Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

5 adag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 g (fél db) vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g sárgarépa
  • 130 g paradicsom
  • 60 g bocskor paprika
  • 70 g cukkini
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db Spar zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • szárított bazsalikom
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Két evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ehhez hozzáadunk még 1 kanál olívaolajat és a karikára vágott sárgarépát, apróra vágott bocskor paprikát, apró kockára vágott paradicsomot.

Közben 1 liter meleg vízben 2 leveskockát feloldunk és felöntjük a zöldségeket. Ezután hozzáadunk 2 evőkanál paradicsompürét és felforraljuk. Lefedve, lassú tűzön 10 percig főzzük.

Beletesszük az apróra vágott cukkinit, majd hozzáadunk még 2 evőkanál paradicsompürét és még összesen 4 dl vizet és körülbelül 10 percig főzzük, míg megpuhul a cukkini is.

Végül beleszórjuk a bazsalikomot, sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük. A végén beletesszük a felaprított friss petrezselyemzöld leveleket is, majd tálaljuk.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 5 adag levest kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 20,3 2,3 1,5
1 adag (kb. 300 ml) 60,9 6,9 4,5