Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
- 125 g csiperke gomba
- 80 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz Tesco paradicsom bazsalikomos paradicsomszószban konzerv
- 1 evőkanál kristálycukor
- ¼ db citrom leve (ízlés szerint változtatható)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt babérlevél ízlés szerint
Elkészítés
A gombát vékony kis szeletekre vagy darabokra vágjuk fel.
Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát., amire aztán dobjuk rá a felszeletelt gombát. Pirítsuk addig a gombát amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Öntsük rá a konzerv bazsalikomos paradicsomot is, majd adjuk hozzá a citrom levét is és ezután jöhet a babérlevél. A végén adjunk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot és forraljuk össze.
Fogyaszthatjuk szószként is kifőtt fehérjeszegény tésztával elkeverve, reszelt növényi sajttal megszórva, vagy egyszerűen csak pirítós kenyérre kenve is finom!
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 153,4 | 3,67 | 179,9 | 2,35 | 8,55 |
1 adag tésztára (kb. 45 g) | 69 | 1,65 | 80,95 | 1,05 | 3,84 |