Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 200 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
  • 30 ml tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
  • 2 kávéskanál
Feltét
  • 1. ötlet: zúzott fokhagyma 3 evőkanál olajjal elkeverve
  • 2. ötlet: 150 g lilahagyma, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
  • 3. ötlet: 3 evőkanál olaj, apró darabokra vágott olívabogyó, vagy szárított paradicsom, gomba, cukkini, stb. +reszelt Violife sajt
  • fűszerezéshez: csipet bors, majoránna, oregáno, bazsalikom (akár szárított, vagy friss)

Elkészítés

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejfölt, olajat, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Valamint fokozatosan adagoljuk a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és az alufólia formánk méretének megfelelő pizzát nyújtunk ki belőle, kb. 1-1,5 cm vastagságút.

Kicsit megszurkáljuk a tésztát, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Megkenjük a kívánt zsiradékkal, pl. olajjal, kacsazsírral, vagy tejföllel, és a tetejére hagymát, olívabogyót hintünk, ízlés szerint fűszerezzük.

Legalább fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben sütjük.

A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 271 59 2,8