Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 200 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
- 30 ml tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
- 2 kávéskanál só
Feltét
- 1. ötlet: zúzott fokhagyma 3 evőkanál olajjal elkeverve
- 2. ötlet: 150 g lilahagyma, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
- 3. ötlet: 3 evőkanál olaj, apró darabokra vágott olívabogyó, vagy szárított paradicsom, gomba, cukkini, stb.
+reszelt Violife sajt - fűszerezéshez: csipet bors, majoránna, oregáno, bazsalikom (akár szárított, vagy friss)
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejfölt, olajat, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Valamint fokozatosan adagoljuk a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és az alufólia formánk méretének megfelelő pizzát nyújtunk ki belőle, kb. 1-1,5 cm vastagságút.
Kicsit megszurkáljuk a tésztát, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Megkenjük a kívánt zsiradékkal, pl. olajjal, kacsazsírral, vagy tejföllel, és a tetejére hagymát, olívabogyót hintünk, ízlés szerint fűszerezzük.
Legalább fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben sütjük.
A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 39 | 1,1 | 271 | 59 | 2,8 |