Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hányszor állunk a hűtőszekrény előtt és azon gondolkodunk mit is kellene főzni, gyorsan és abból, ami éppen otthon van. A következő recept a maradékfelhasználás elvén működik, amit éppen otthon találunk, pont jó lesz a receptbe!
Hozzávalók
- 300 g bármilyen friss vagy fagyasztott zöldség, akár zöldségmix
- 100 g sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 200 g fehérjeszegény Loprofin tészta
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket (vagy fagyasztott zöldséget), és a fokhagymát késes robotgépben apróra őröljük. Majd felmelegített olajra öntjük, fűszerezzük, és félpuhára pároljuk.
A kifőzött Loprofin tésztát ráöntjük, elkeverjük alaposan, és ropogósra pirítjuk.
Ízesíthetjük szójaszósszal, a nagyobbak chilli öntettel, vagy akár curry pastával is.
Reszelt Violife sajttal tálaljuk.
Ötlet: Ha valaki inkább hidegen enné, majonézes öntettel „nyakon” ötheti és salátaként is fogyasztható.
Az alapanyagok miatt kicsit különbözhet, ez egy átlagosan számolt érték.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 85 | 2,3 | 170 | 25 | 7,2 |