Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
 

Hányszor állunk a hűtőszekrény előtt és azon gondolkodunk mit is kellene főzni, gyorsan és abból, ami éppen otthon van. A következő recept a maradékfelhasználás elvén működik, amit éppen otthon találunk, pont jó lesz a receptbe!

Hozzávalók

  • 300 g bármilyen friss vagy fagyasztott zöldség, akár zöldségmix
  • 100 g sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 200 g fehérjeszegény Loprofin tészta

Elkészítés

A megtisztított zöldségeket (vagy fagyasztott zöldséget), és a fokhagymát késes robotgépben apróra őröljük. Majd felmelegített olajra öntjük, fűszerezzük, és félpuhára pároljuk.

A kifőzött Loprofin tésztát ráöntjük, elkeverjük alaposan, és ropogósra pirítjuk.

Ízesíthetjük szójaszósszal, a nagyobbak chilli öntettel, vagy akár curry pastával is.

Reszelt Violife sajttal tálaljuk.

Ötlet: Ha valaki inkább hidegen enné, majonézes öntettel „nyakon” ötheti és salátaként is fogyasztható.

 

Az alapanyagok miatt kicsit különbözhet, ez egy átlagosan számolt érték.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 170 25 7,2