Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók

2 adaghoz
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 80 g vöröshagyma
- 125 g csiperke gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 125 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
- 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- ½-1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál napraforgó olajat, amire aztán rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát, amit aztán üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a feldarabolt gomba és hozzá még 2 evőkanál olaj, és az egészet átpirítjuk. Itt lehet sózni, borsozni ízlés szerint, majd szórjuk rá a Loprofin lisztet és keverjük jól el.
A következő pontnál szórjuk rá a szárított petrezselymet és öntsük rá a tejfölt. Hagyjuk főni, míg szép egynemű masszát nem kapunk. Ezután szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól el, majd adjunk hozzá még 1 dl vizet. Kóstoljuk meg, ha, kell még sózzuk és borsozzuk.
Tálalhatjuk köretként Loprofin tésztával, Loprofin rizzsel vagy burgonyával.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 112,1 | 2,7 | 177,9 | 6,1 | 14,2 |
1 db (kb. 142 g) | 159,1 | 3,83 | 252,6 | 8,7 | 20,2 |