Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
A Jackfruit állaga minden kétséget kizáróan nagyon emlékeztet a szaftos csirkehúsra. Gazdag ásványi anyagokban és rostokban, ugyanakkor alacsony a kalória- és fehérjetartalma. Natúr íze az articsókához hasonlít, néhány fűszerrel remek hamburger, ázsiai curry vagy apró pecsenye készíthető belőle.
Hozzávalók
- 250 g Jackfruit
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 csipet őrölt kömény
- só, bors
- olaj a sütéshez
Köretnek
- 3-4 darab közepes burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Nyiss fel egy jackfruit konzervet és csöpögtesd le a darabokat, ha szükséges, vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsd barnára a gyümölcsöt.
Ezután vedd alacsonyabb lángra és add hozzá a felkockázott hagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a pirospaprikát, ízlés szerint sózd, borsozd.
Fedő alatt párold az egészet legalább 20 percig. Ha nagyon száraznak találnád, pótold az elveszett vizet, hogy jó szaftos maradjon.
Süsd ki a felkockázott burgonyát, majd keverd össze a szaftos jackfruittal! Savanyúsággal tálaljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 64 | 1,7 | 142 | 18 | 8,5 |
összesen | 386 | 10,2 | 867 | 109 | 52 |