Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
 

A Jackfruit állaga minden kétséget kizáróan nagyon emlékeztet a szaftos csirkehúsra. Gazdag ásványi anyagokban és rostokban, ugyanakkor alacsony a kalória- és fehérjetartalma. Natúr íze az articsókához hasonlít, néhány fűszerrel remek hamburger, ázsiai curry vagy apró pecsenye készíthető belőle.

Hozzávalók

  • 250 g Jackfruit
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 csipet őrölt kömény
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Köretnek
  • 3-4 darab közepes burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Nyiss fel egy jackfruit konzervet és csöpögtesd le a darabokat, ha szükséges, vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsd barnára a gyümölcsöt.

Ezután vedd alacsonyabb lángra és add hozzá a felkockázott hagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a pirospaprikát, ízlés szerint sózd, borsozd.

Fedő alatt párold az egészet legalább 20 percig. Ha nagyon száraznak találnád, pótold az elveszett vizet, hogy jó szaftos maradjon.

Süsd ki a felkockázott burgonyát, majd keverd össze a szaftos jackfruittal! Savanyúsággal tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 142 18 8,5
összesen 867 109 52