Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
5 adaghoz
- 5 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
- 315 g burgonya
- 90 g alma
- 10 g újhagyma
- 75 g Violife növényi sajt (mozarella ízű)
- 70 g tejföl
- 1 evőkanál kefir
- 1 evőkanál majonéz
- néhány csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, majd nyersen kimérjük és sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk és feldaraboljuk.
A Loprofin virslit szintén megfőzzük, ha kész, akkor a burgonyához hasonlóan hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.
A tejfölből, kefirből, és a majonézből öntetet készítünk, majd ízlés szerint borsozzuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk és kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
Ezután a Violife növényi sajtot is felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.
Miután kihűlt a Loprofin virsli és a burgonya, összekeverjük őket az almával, a hagymával és a sajttal, majd hozzáadjuk az öntetet.
Legalább 1 órahosszat hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kiszabott mennyiség alapján 5 adag salátát kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 113,9 | 2,4 | 123,3 | 10,8 | 7,5 |
1 adag (kb. 158 g) | 179,9 | 3,8 | 194,8 | 17 | 11,85 |