Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

5 adaghoz
  • 5 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
  • 315 g burgonya
  • 90 g alma
  • 10 g újhagyma
  • 75 g Violife növényi sajt (mozarella ízű)
  • 70 g tejföl
  • 1 evőkanál kefir
  • 1 evőkanál majonéz
  • néhány csepp citromlé
  • bors

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, majd nyersen kimérjük és sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk és feldaraboljuk.

A Loprofin virslit szintén megfőzzük, ha kész, akkor a burgonyához hasonlóan hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.

A tejfölből, kefirből, és a majonézből öntetet készítünk, majd ízlés szerint borsozzuk.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk és kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.

Ezután a Violife növényi sajtot is felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.

Miután kihűlt a Loprofin virsli és a burgonya, összekeverjük őket az almával, a hagymával és a sajttal, majd hozzáadjuk az öntetet.

Legalább 1 órahosszat hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kiszabott mennyiség alapján 5 adag salátát kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 123,3 10,8 7,5
1 adag (kb. 158 g) 194,8 17 11,85