A karácsonyi süteménydömping után adjunk magunknak néhány nap pihenőt, mielőtt nekilátunk a szilveszteri vendégváró falatok elkészítésének.

Az év utolsó napján a babonák szerint ugyan tilos a házimunka, a konyhai teendőket azonban nem szükséges hanyagolni, sőt. A pogácsába szilveszter napján érdemes pénzérmét is sütni, aki megtalálja, annak állítólag gazdag lesz az újéve. Azonban fontos, hogy a pogácsákat még éjfél előtt fogyasszuk el, különben ellenkezőjére fordulhat a jóslat! Szintén régi szokás, hogy ezen a napon szegjük meg a kenyeret, hogy a következő évben mindig bőven jusson belőle az asztalra.

Lencsefőzés helyett pedig találjunk ki PKU-barát alternatívákat az újévi bűbájra, az alacsony fehérjetartalmú rizs tökéletes választás lehet, ha a meggazdagodás a cél, de az is jó megoldás, ha egy marék lencsét teszünk a zsebünkbe, és így vágunk neki a szilveszteri bulinak.

Csodabogar.hu sos finomsagok

Fehérjeszegény sós finomságok

Kedvenc sós süteményeinkből és fogásainkból válogattunk néhány gyors receptet. A készítésbe a gyerekeket is érdemes bevonni, így pillanatok alatt a sütőbe kerülhetnek az ízletes falatok.

A pogácsa-varázslathoz próbáljuk ki ezt az egyszerű burgonyás pogácsát, vagy modern változatként az olívabogyós-ajváros muffint.

Házibuliba vigyünk magunkkal különböző módon fűszerezett sós csigákat, és izgalmas keksz variációkat, a pikáns roquefort sajtos és a mediterrán ízesítésű verziókkal nem lőhetünk mellé.

Ha komolyabb fogásra vágyunk, süssünk langallót, hideg estékre tökéletes választás a forró, puha kelt tészta az egyszerű és nagyszerű feltétekkel.

Aki pedig nem akar lemondani a klasszikus újévi virsliről, próbálja ki ezt a fantasztikus, burgonyabundában sült verziót, vagy készítsen laktató téli salátát fehérjeszegény alapanyagokból.

Jó étvágyat kívánunk szilveszteri receptválogatásunkhoz!