Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 250 g Loprofin fehérjeszegény tészta
  • 1 db közepes sárgarépa
  • ½ db közepes kaliforniai piros paprika
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg újhagyma, vagy póréhagyma
  • 100 ml szójaszósz (4,5 g fehérje tartalmúval számolva, de létezik ennél sokkal alacsonyabb fehérjetartalmú is)
  • 1 evőkanál keményítő, vagy fehérjeszegény kenyérpor
  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 1 db chili paprika (aki szereti a pikáns ízeket)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbérgyökér
  • bors

Elkészítés

Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk, a chilit, a gyömbért és a fokhagymát vékony gyufaszálakra aprítjuk tisztítás után. A kaliforniai paprikát csíkozzuk, a sárgarépát zöldségpucolóval vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A fehérjeszegény tésztát forró lobogó vízben kifőzzük.

A wokban vagy nagyobb serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, és nagy lángon megpirítjuk a paprikát, a gombát és a hagymát. Kivesszük, félretesszük.

Újabb olajat teszünk a wokba, beletesszük a kifőzött tésztát, kicsit elhúzzuk az edény felébe, és mellétesszük a chilit, a gyömbért és a fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd visszatesszük bele a zöldségeket, megöntözzük a szójaszósszal, és átkeverjük.

A keményítőt kikeverjük egy deci vízzel, és azt is ráöntjük a tésztára. Elkeverjük, és azonnal fogyasztjuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 183 33 4,9
összesen 1497 270 39,9