Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 250 g Loprofin fehérjeszegény tészta
- 1 db közepes sárgarépa
- ½ db közepes kaliforniai piros paprika
- 10 dkg gomba
- 5 dkg újhagyma, vagy póréhagyma
- 100 ml szójaszósz (4,5 g fehérje tartalmúval számolva, de létezik ennél sokkal alacsonyabb fehérjetartalmú is)
- 1 evőkanál keményítő, vagy fehérjeszegény kenyérpor
- 4 evőkanál szezámolaj
- 1 db chili paprika (aki szereti a pikáns ízeket)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbérgyökér
- só
- bors
Elkészítés
Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk, a chilit, a gyömbért és a fokhagymát vékony gyufaszálakra aprítjuk tisztítás után. A kaliforniai paprikát csíkozzuk, a sárgarépát zöldségpucolóval vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A fehérjeszegény tésztát forró lobogó vízben kifőzzük.
A wokban vagy nagyobb serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, és nagy lángon megpirítjuk a paprikát, a gombát és a hagymát. Kivesszük, félretesszük.
Újabb olajat teszünk a wokba, beletesszük a kifőzött tésztát, kicsit elhúzzuk az edény felébe, és mellétesszük a chilit, a gyömbért és a fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd visszatesszük bele a zöldségeket, megöntözzük a szójaszósszal, és átkeverjük.
A keményítőt kikeverjük egy deci vízzel, és azt is ráöntjük a tésztára. Elkeverjük, és azonnal fogyasztjuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 65 | 1,6 | 183 | 33 | 4,9 |
összesen | 530 | 13,2 | 1497 | 270 | 39,9 |