Steiner Kristóf receptje.

Hozzávalók

10 db-hoz
  • 2 csésze 100% -os mangólé vagy 2 db friss mangó
  • 1 szem datolyaszilva (kakigyümölcs) vagy 3 szem aszalt sárgabarack
  • 1 ujjhegynyi friss gyömbér
  • a következő fűszerek keveréke: őrölt kurkuma, római kömény, mustármag, koriandermag, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, csili
  • ½ fej salotta hagyma vagy más fehérhagyma
  • 1 nagy sárgarépa vagy 1 csésze sárgarépalé
  • 1 csésze DM Bio natúr kókuszvíz vagy 1 csésze DM Bio 60%-os kókusztej
  • 1 kiskanál kókuszzsír (pl. Természet Áldása Bio Kókuszzsír)
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A mangót kimagozom, és sárgarépával, fokhagymával, hagymával egyetemben meghámozom.
  2. Minden szilárd összetevőt akkora darabkákra nyesek, hogy a robotgépem könnyedén elbánhasson velük.
  3. Minden hozzávalót összeturmixolok (turmixgépben vagy botmixerrel). Kóstolgatok, fűszerezgetek – mint az köztudott, az étel a tálalás pillanatáig tökéletesedik.
  4. Egy lábosban felmelegítem a leveskémet-épp csak annyira , hogy kellemesen melegítsen, de ne forrjon fel – csípős fanok még egy kis csilivel is megkínálhatják.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml