Steiner Kristóf receptje.
Hozzávalók
10 db-hoz
- 2 csésze 100% -os mangólé vagy 2 db friss mangó
- 1 szem datolyaszilva (kakigyümölcs) vagy 3 szem aszalt sárgabarack
- 1 ujjhegynyi friss gyömbér
- a következő fűszerek keveréke: őrölt kurkuma, római kömény, mustármag, koriandermag, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, csili
- ½ fej salotta hagyma vagy más fehérhagyma
- 1 nagy sárgarépa vagy 1 csésze sárgarépalé
- 1 csésze DM Bio natúr kókuszvíz vagy 1 csésze DM Bio 60%-os kókusztej
- 1 kiskanál kókuszzsír (pl. Természet Áldása Bio Kókuszzsír)
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A mangót kimagozom, és sárgarépával, fokhagymával, hagymával egyetemben meghámozom.
- Minden szilárd összetevőt akkora darabkákra nyesek, hogy a robotgépem könnyedén elbánhasson velük.
- Minden hozzávalót összeturmixolok (turmixgépben vagy botmixerrel). Kóstolgatok, fűszerezgetek – mint az köztudott, az étel a tálalás pillanatáig tökéletesedik.
- Egy lábosban felmelegítem a leveskémet-épp csak annyira , hogy kellemesen melegítsen, de ne forrjon fel – csípős fanok még egy kis csilivel is megkínálhatják.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 34,5 | 0,95 | |||