Vérnaranccsal, aszalt áfonyával, tormás-balzsamecetes öntettel
Steiner Kristóf receptje.
Hozzávalók
1 személyre
A salátához
- ¼ kis lilakáposzta
- ¼ édeskömény
- ½ vérnarancs
- 1 db angolzeller szár
- 1 db újhagyma vagy 1 kis darab póréhagyma
- 1 evőkanál aszalt áfonya
- petrezselyemzöld vagy korianderzöld
Az öntethez
- 2 evőkanál olívaolaj (pl. Bertolli Classico)
- 1 evőkanál Tesco Bio Modenai balzsamecet
- só, bors
- 1 késhegynyi magos mustár (pl. Beaufor eredeti francia magos mustár)
Elkészítés
- A vérnarancsot gerezdekre szedem, és megfosztom a fehér hártyáktól. A zöldségeket vékony csíkokra vágom, a zöldfűszereket pedig gondosan felaprítom.
- Az összetevőket összeforgatom egy salátástálban, vigyázva, hogy ne törjenek össze, és ne szottyosodjanak meg a narancshusi darabkák.
- A dresszinghez minden összetevőt egy kis befőttesüvegbe öntök, majd alaposan összerázom.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 86,1 | 3,1 | |||