Vérnaranccsal, aszalt áfonyával, tormás-balzsamecetes öntettel
Steiner Kristóf receptje.

Hozzávalók

1 személyre
A salátához
  • ¼ kis lilakáposzta
  • ¼ édeskömény
  • ½ vérnarancs
  • 1 db angolzeller szár
  • 1 db újhagyma vagy 1 kis darab póréhagyma
  • 1 evőkanál aszalt áfonya
  • petrezselyemzöld vagy korianderzöld
Az öntethez
  • 2 evőkanál olívaolaj (pl. Bertolli Classico)
  • 1 evőkanál Tesco Bio Modenai balzsamecet
  • só, bors
  • 1 késhegynyi magos mustár (pl. Beaufor eredeti francia magos mustár)

Elkészítés

  1. A vérnarancsot gerezdekre szedem, és megfosztom a fehér hártyáktól. A zöldségeket vékony csíkokra vágom, a zöldfűszereket pedig gondosan felaprítom.
  2. Az összetevőket összeforgatom egy salátástálban, vigyázva, hogy ne törjenek össze, és ne szottyosodjanak meg a narancshusi darabkák.
  3. A dresszinghez minden összetevőt egy kis befőttesüvegbe öntök, majd alaposan összerázom.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g